על מה צריך לתת את הדעת כשמכינים משלוחי מנות לפורים?
אחת המצוות שיש לנו בימי הפורים, משלוח מנות איש לרעהו. חובה על כל אדם לשלוח לשני אנשים לכל אחד שתי מנות, עדיף לשלוח לאלה שירבה על ידי זה קירבה ורעות.
המנות צריכות להיות מכובדות באופן שיכבד את מי ששלחו לו את המנות. כדי לצאת ידי חובה במצוה זו צריך שהמנות יהיו ממיני מאכל ולא מתנה של כלים או בגדים וכדו'. כיום אין במשלוחי המנות מאפים או ממתקים תוצרת בית ועדיף שכך, לא כל דבר מתאים לנו הן מבחינה הגיינית והן מטעמי כשרות, לא כל כשרות מתאימה בכל בית, מה שאצלי מקובל אולי אצל השני ממש לא, ויש לכבד כל אחד ורמת הכשרות שלו מה שהוא מקפיד. הרי אם לא ישתמש מסיבה זו שלא מתאים לו כשרותית, ספק אם יצאנו ידי חובה של המצווה. עדיף לתת במשלוחי המנות מוצרים סגורים באריזתם המקורית שכל אחד יוכל לבדוק אם זה מתאים לו.
כיון שמשלוחי המנות מתבססים על ממתקים רבים, ניתן תשומת לב לכשרות בממתקים. לאחרונה התחלפו נותני הכשרות בממתקים רבים ויש לקרוא ולחפש באופן ברור את הכשרות. מוצרים שהיינו רגילים לכשרות מקובלת אצל רבים המקפידים בכשרות טובה ומהודרת, שינו את רמת הכשרות לכשרויות המוטלות בספק או ברמה נמוכה יותר מטעמים שונים ומסחריים שמשנה גם את מרכיבי חומרי הגלם של המוצרים, אין זה מחייב וברור שאינם ממשיכים עם אותם חומרי הגלם וגם אם זה אותם חומרים אך לא אותם יצרנים כך שרמת הכשרות בהם שונה לחלוטין.
ממתקים שמיוצרים במפעלים בחו"ל חובה לבדוק היטב את רמת נותני הכשרות, מאחר והיצור נעשה בפס יצור מיוחד עם כשרות, ואילו שאר היצור נעשה עם חומרים שאינם מאושרים בכשרות, והמפעל צריך הכשרה מיוחדת לקו יצור זה. מי עושה אותו? עד כמה מקפידים בו? מלבד הבעיה של פרווה וחלבי באותם מכונות.