בשבוע שעבר התייחסנו לשאלת רבים על ההקפדה בדין "בישולי גויים" בסופגניות. נקודה נוספת שיש לנקוט בזהירות ושימת לב מיוחדת, היא מאחר ובשנים האחרונות הסופגנייה קיבלה פנים חדשות, ומלבד הסופגנייה האוטנטית של ריבה ואבקת סוכר, יש דגמים חדשים לרוב וברובם גם חלביים.
הוראות הכשרות דורשות מהמפעלים הקפדה מיוחדת והפרדה מוחלטת בין הפרווה והחלבי, וכן סימני זיהוי ברורים בין הסופגניות.
מובא להלכה בשו"ע שאסור להכין עיסה של בצק עם חלב ולאפות חלות או לחמניות וכדו' מחשש שיאכל עם בשר. לכן, אם מכינים בבית לצורך פיצה או סופגניות וכדו' ובוודאי בכלים ותנור חלבי אפשר להכין כמות המספיקה לאותה ארוחה בלבד, וכן לעשות סימון ע"י צורה שונה של המאפה שיכירו ויזהו את השוני ולא יבואו לטעות. אבל בייצור תעשייתי ושיווק גדול, אין לייצר בצק שמעורב בו חלב או חמאה, כלומר חייב לוודא שהבצק אינו חלבי, בבצק חלבי ישנם בעיות כשרות נוספות.
התוספות שהסופגנייה מקבלת, אם זה הקצפות או השוקולד וכל האפשרויות לעטר את הסופגנייה, נעשים מחומרים חלביים או הריבה היא ריבת חלב, יש להקפיד על סופגניות אלו בכשרות טובה. מוצרים אלו, חומרי הגלם של מרכיבי השוקולד והקצפות יש בהם גם יבוא וגם מרכיבי חלב מחו"ל שיש להקפיד על "חלב ישראל".
איכות השוקולד והחלב או אבקת חלב מחו"ל הם באיכות גבוהה עם אחוזי שומן גבוהים יותר, אבל מיוצרים במפעלים של גויים ונדרש לעשות קו ייצור מיוחד עם כשרות מהודרת. המפעלים לא מתלהבים לקו ייצור בכשרות עם הקפדה והכשרת כלים וכו', כיוון שלא חסר למי למכור את הייצור שלהם, הם מפעלים שמייצרים לכל העולם. בעל מפעל לשוקולד בבלגיה הסביר לי שכל מה שיקנו ממנו מדינת ישראל בשנה, הוא מוכר בחודש בחנות באירופה.
סופגניות מיוחדות, חלביות למיניהן, יש להקפיד על כשרות מהודרת.
.
.